Terugblik op 2018

Alweer kijk ik terug op een geslaagd “MamaMaria jaar”!

Al vanaf maart- en dat is vroeg- werd er van alles besteld op de webshop: nieuwe collectie, maatwerk en ook uit de sale/outlet is veel verkocht!

Een paar hoogtepunten: Er zijn een aantal klanten uit binnen- en buitenland geweest (waaronder die leuke Hanneke Groenteman en Simone Kleinsma) die, na een aantal jaren en bijbehorende vakanties, weer toe waren aan een nieuw MamaMaria exemplaar en daarvoor natuurlijk bij mij terug kwamen! 😉 Op het atelier en ook via de webwinkel, want als als ik je maten weet, kan ik in veel gevallen gewoon je bestelling toesturen…

Voor een hele vlotte dame van 86 die met haar kleindochter kwam passen heb ik een prachtig badpak op maat met bijpassend rokje gemaakt. Ik kreeg later nog een paar hele leuke vakantiefoto’s uit Curacao via What’sApp. En een bloemetje als dank voor al het extra werk!

Dan had een van mijn ontwerpen nog een prachtige cover te pakken van het Duitse blad “Der Vintage Flaneur” met @bambina_rina als model. Weer een aantal hele mooie foto’s, en een heel leuk contact erbij (via INSTA volg ik haar nu ook)

Eind juli mocht ik in een interview op BNR nieuwradio vertellen over “de zomerdrukte”, waardoor ik uit alle hoeken van NL Belgie en ook Duitsland leuke reacties kreeg.

Zelf heb ik  in augustus (toen iedereen zo’n beetje weer terug kwam van vakantie) een superleuke vakantie in Kroatie (Korcula) gehad, uiteraard met 5 verschillende soorten MamaMaria’s aan het lijf! Je moet natuurlijk als badpakontwerpster wel af en toe een zwemwater test doen.

Toen het zomerseizoen al vroeg eindigde dit jaar en een herfstdepressie zag aankomen heb ik eens een flinke sprong in het diepe (figuurlijk dus) gewaagd en heb ik, via een oproep op Facebook nogwel, een heel leuk winkelpandje in Monnickendam gevonden, dat ik huur voorlopig voor 1 jaar. Piepklein en in vergelijking met A’dam noord, want echt 1/4 van de ruimte die ik had. Maar het grote voordeel is nu dat ik heel veel nieuwe klanten erbij heb gekregen. Voorbijgangers, toeristen, en ook de inwoners van Monickendam zelf zijn heel enthousiast en ik voelde me meteen welkom.

Vanuit Zuideinde 20 run ik nu dus voortaan mijn atelier en webshop, maar heb er zowaar ook een stenen winkel bij, yeaaah! Omdat ik eigenlijk niet zo erg van grote veranderingen hou, was het echt een hele grote emotionele stap, maar dankzij het vertrouwen en grote, grote steun en toeverlaat Richard, m’n verloofde;-) en niet te vergeten de grote, grote hulp van mijn lieve ouders, is alles heel vlot en voorspoedig gegaan. Ik werk er echt met veel plezier (samen met Demi, mijn stagiaire) nu al zo’n 2 maanden.

Door al deze veranderingen, de verhuizing en ook de vele opdrachten, heb ik heel weinig tijd gehad om een nieuwe collectie voor 2019 te maken, maar ik ga er in het nieuwe jaar ECHT mee aan de slag. Om in februari ook weer een leuke fotoserie te laten zien (want die komt er ook ECHT, Fay!!)  In de tussentijd: kom gerust langs om te kijken! De thee en koffie staan klaar. En opdachten zijn natuurlijk altijd van harte welkom!

Ik dank iedereen nogmaals hartelijk voor alle fijne opdrachten, jullie hartverwarmende reacties en blije vakantiefoto’s  (want daar doe ik het allemaal voor)  en wens jullie een gezellig oudjaar, en een heeeeeel gelukkig en gezond 2019!!!!